Selecteer een pagina

Ambulante begeleiding

Chris Rouvoet
Begeleiding

Iedereen kan door omstandigheden tegen problemen aan lopen waar zij zelf niet meer uit komen. Ik wil hier samen met jou op een andere manier naar kijken en hier een positieve verandering in aan brengen.

Over mij

Mijn naam is Chris Rouvoet, 33 jaar oud en mijn leven lang woonachtig in Den Bosch. Na het afronden van mijn studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan Avans Hogeschool ben ik begonnen bij de Robert Coppes Stichting in Vught. Hier heb ik mijn deskundigheid ontwikkeld voor het ondersteunen en begeleiden van volwassenen met een visuele beperking en andere bijkomende beperkingen. Bij Smart-Coach heb ik leren werken met een complexe doelgroep van jeugdigen en volwassenen met onder andere psychische stoornissen en psychosociale problematieken. De laatste 6 jaar heb ik gewerkt voor Leermakers Autismegroep. Hier heb ik mij ontwikkeld als specialistisch ambulant begeleider, coach en later zorgcoördinator op het gebied van autisme. Daarnaast ben ik ook op verschillende woonvormen werkzaam geweest. Ik ben inmiddels 10 jaar werkzaam als zorgprofessional, waarbij ik oog heb voor de ander als persoon en een gelijkwaardige benadering toepas. Ik vind het leuk om samen met jongvolwassenen en volwassenen te werken aan de hulpvraag en doelen die daarbij worden gesteld. Het stap voor stap bereiken van de samen opgestelde doelen laat mijn hulpverlenershart sneller kloppen.

In 2018 heb ik de eerste stappen gezet om als zelfstandige aan de slag te gaan om mijn visie op de hulpverlening op mijn manier vorm te geven. Ik bied individuele begeleiding aan, waarbij ik één-op-één hulp biedt bij mensen thuis. Geleidelijk aan heb ik dit uit mogen breiden, waarbij ik inmiddels volledig als zelfstandig begeleider werkzaam ben.

Chris Rouvoet Begeleiding

Over Chris Rouvoet Begeleiding

Iedereen kan door omstandigheden tegen problemen aan lopen waar zij zelf niet meer uit komen. Denk hierbij aan problemen met het behouden van structuur in het leven, sociaal netwerk/sociale vaardigheden, zelfredzaamheid en woonvaardigheden. Hierdoor kan het zijn dat je in een neerwaartse spiraal terecht komt. Ik wil hier samen met jou op een andere manier naar kijken en hier een positieve verandering in aan brengen. Daarbij geef ik jou een klein duwtje in de rug middels ambulante begeleiding afhankelijk van wat er in jouw situatie benodigd is. Het bieden van maatwerk is daarin belangrijk en we stellen samen de doelen op waaraan gewerkt moet worden, in samenspraak met de gemeente daar waar nodig.

Ik werk aan de hand van levensgebieden. We ontrafelen samen wat je wilt leren of veranderen, dit kan natuurlijk na verloop van tijd wijzigen. Soms helpt het om je familie of vrienden uit je omgeving daarbij te betrekken. We maken afspraken over de hulpvragen waarmee je aan de slag wilt gaan, op welke wijze je dit wilt doen en hoeveel tijd daarvoor nodig is. Dit wordt vastgelegd in een begeleidingsplan.

De begeleiding kan plaatsvinden bij jou thuis, maar ook in de buitenlucht, sportschool of op een andere voor jou vertrouwde plek. Ik kan je ook begeleiden bij bezoeken aan instanties of als het even niet zo lekker gaat op school of het werk. Het hangt er vanaf in welke fase van je leven je zit, alles is bespreekbaar zolang het past bij wat jij nodig hebt om je veilig te voelen tijdens onze momenten.

Out the box denken

Hoe?

Verbinden

Verbinding en vertrouwen staan voor mij hierbij centraal. Zonder verbinding en vertrouwen is er wat mij betreft geen echt contact mogelijk. Vertrouwen moet gewonnen worden en deze taak is aan mij. Ik neem hier graag de tijd en ruimte voor. Echt contact om vanuit een gezamenlijk commitment van start te gaan. Het is niet alleen serieus, er is juist ruimte voor een beetje humor en ontspanning op z’n tijd.

Systeem gericht

Tijdens mijn begeleiding probeer ik ook het systeem te betrekken daar waar mogelijk. Dit kan zijn je werk, familie, vrienden of vereniging. Je bent altijd onderdeel van een systeem, waarbij we kijken waar en hoe we deze kunnen betrekken. Uitgangspunt is wel, ik ben er voor jou!

Out of the box denken

Niet elk obstakel heeft een en dezelfde oplossing en soms lijkt er zelfs geen oplossing. Door out of the box te denken zijn er oplossingen die niet altijd voor de hand liggen. Samen proberen we buiten de kaders om te denken en een oplossing te vinden die bij jou en jouw situatie past.

Praktisch samenwerken

Ik ga graag de samenwerking aan en houdt van aanpakken. Houd het simpel en begin bij de basis. Alleen maar praten is niet mijn stijl van hulpverlenen. Door samen bezig te zijn ontstaan vaak de beste gesprekken is mijn ervaring! Dit noemen we samenwerken, omdat ik jou net zo hard nodig heb voor dit proces.

Geduldig

“Geduld is een schone zaak” is een bekend gezegde. Geduldig zijn is een van mijn kernkwaliteiten. Ik vind het toepassen van mijn natuurlijke rust noodzakelijk om met jou op een goede manier aan de slag te gaan. We nemen de tijd en zo kan ik goed luisteren naar wat je te vertellen hebt.

Mijn werkwijze

Je kunt vrijblijvend contact opnemen voor een kennismakings-gesprek.

Er vind een gesprek plaats bij jou thuis (of een andere locatie).

w

We stemmen af wat nodig is om voor jou de begeleiding zo goed mogelijk vorm te geven.

Als het gevoel van beide kanten goed is zorgen we er samen voor dat de begeleiding kan plaatsvinden.

R

Start van de begeleiding.

Zonder teveel gedoe: korte lijnen, snel schakelen en goed bereikbaar.

Twijfel je of heb je een vraag?

Neem vrijblijvend contact met mij op!

Contactgegevens:

Chris Rouvoet Begeleiding

info@chrisrouvoetbegeleiding.nl

0652685310