Selecteer een pagina

Werkwijze

Wat?

Rouvoet begeleiding biedt ambulante begeleiding aan (jong)volwassenen met ADHD, ADD of Autisme. Deze begeleiding bestaat uit echt contact. Wij zien jou als mens en luisteren naar jou. Wij horen wat jij zegt. Wij doen dit vanuit gelijkwaardigheid, verbinding en vertrouwen.  

Zodra er een goede basis is gelegd zullen we vanuit een gezamenlijk commitment van start gaan met de begeleiding. Humor, compassie, respect en onderzoekende nieuwsgierigheid zijn voor ons belangrijke kernwaarden.

Chris Rouvoet Begeleiding

Hoe?

In onze begeleiding maken wij echt contact met je. Wij hebben een open houding en willen de ander onbevangen ontmoeten. Wij zien je, luisteren naar je en horen wat jij ons vertelt. Wij (ver)oordelen niet. Dit zorgt voor een dynamische verbinding tussen begeleider en cliënt. Het is een samenspel waaruit een ‘helpende’ communicatie ontstaat.  

We stellen samen met jou een persoonlijk begeleidingsplan op en zijn er voor jou gedurende het gehele traject. De begeleiding is maatwerk, dus moeten doelen tussentijds worden bijgesteld, dan bespreken we dit met elkaar.  

Dit vinden wij belangrijk:   

  • Verbinding  

Zonder verbinding en vertrouwen is echt contact niet mogelijk. Deze factoren zijn vormen voor ons de basis van een juiste samenwerking en daarom nemen wij de tijd en ruimte om hierin te investeren. 

  • Humor en ontspanning 

Naast serieuze onderwerpen vinden wij het belangrijk dat er ook ruimte is voor wat luchtigheid in de gesprekken. Humor kan hierin rol spelen en het zorgt er volgens ons voor dat de band tussen jou en de begeleider verstrekt wordt. 

  • Systeemgericht 

Waar mogelijk en indien nodig betrekken we het systeem. Dit kunnen jouw familieleden of vrienden zijn. Maar ook bijvoorbeeld jouw werkgever of de sportvereniging waar jij lid van bent. Dit uiteraard altijd in overleg met jou.  

  • Maatwerk 

We stemmen af hoe de begeleiding het beste past, er is ruimte voor gesprekken maar soms is iets actiefs doen ook helpend. Daar bouwen wij tijdens onze begeleidingsmomenten ook ruimte voor in.

Voor wie?

Voor (jong)volwassenen met de diagnoses Autisme (ASS), ADD en/of ADHD die op bepaalde aspecten/thema’s zijn vastgelopen in het leven, of dreigen vast te lopen.

Bij Rouvoet Begeleiding streven we naar de passende zorg voor onze cliënten. Mocht een nieuwe aanmelding niet binnen onze criteria passen, zoals verpleging en lichamelijke verzorging, wanneer verslaving op de voorgrond ligt of je bent woonachtig buiten de omgeving van Den Bosch en Maasdriel/Zaltbommel. In deze situatie denken we met je mee wat mogelijk wel passend is en bemiddelen we waar mogelijk.

Ga je graag aan de slag met ons of heb je een vraag?

Neem vrijblijvend contact op!

Contactgegevens:

Rouvoet Begeleiding

info@rouvoetbegeleiding.nl

0652685310

Klachtenportaal Zorg